Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 pohár kefír
- 12 ek liszt
- 6 ek cukor
- 2 egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor vagy pár csepp vanília aroma
- 1 csomag sütőpor
- fél pohár olaj
- gyümölcs (pl. meggy vagy cseresznye)
Elkészítés:
Keverjük össze jól a hozzávalókat (kb. 2 percig habverővel)- kivéve az olajat , mert azt csak később adjuk hozzá, ha már jól összekevertük. A kefír poharát ne dobjuk ki, mert majd ebben fogjuk kimérni az olajat és hozzáadni a masszához. Ha ez meg van öntsük a keveréket kivajazott-kilisztezett tepsibe és szórjuk rá a kimagvazott gyümölcsöt. 180 fokon tűpróbáig süssük. Ha szórunk egy kis porcukrot rá, még finomabb lesz tőle a sütemény.
Nagyon finom!
Jó étvágyat :)