desszertvilla

desszertvilla

Madeleine

2020. január 26. - AngeliLéna

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  •  10 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja

 

Tökéletes, omlós, lágy ízű francia teasütemény, amit nem lehet elrontani.

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. A szilikonos madeleine-tepsit egy normális tepsibe helyezzük, hogy ne billegjen, amikor később belekerül a tészta.

2. A vajat folyósra olvasztjuk a tűzhelyen, és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, majd 4-5 perc alatt jó habosra keverjük a tojásokat és a cukrot. A citrom héját a cukros tojáshabba reszeljük, fakanállal beleforgatjuk a lisztet, és finom mozdulatokkal hozzákeverjük az olvasztott vajat.

3. A kész tésztát 10 percre a hűtőbe tesszük, hogy enyhén besűrűsödjön, majd belekanalazzuk a tepsi kagyló formájú horpadásaiba, és 10-15 perc alatt megsütjük őket. Ezután ugyanígy elkészítjük a többit is a maradék tésztából, amit mindaddig a hűtőben tartunk, amíg az első tepsi sütemény meg nem sül.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://desszertvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr9315428736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása