Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
Tökéletes, omlós, lágy ízű francia teasütemény, amit nem lehet elrontani.
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. A szilikonos madeleine-tepsit egy normális tepsibe helyezzük, hogy ne billegjen, amikor később belekerül a tészta.
2. A vajat folyósra olvasztjuk a tűzhelyen, és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, majd 4-5 perc alatt jó habosra keverjük a tojásokat és a cukrot. A citrom héját a cukros tojáshabba reszeljük, fakanállal beleforgatjuk a lisztet, és finom mozdulatokkal hozzákeverjük az olvasztott vajat.
3. A kész tésztát 10 percre a hűtőbe tesszük, hogy enyhén besűrűsödjön, majd belekanalazzuk a tepsi kagyló formájú horpadásaiba, és 10-15 perc alatt megsütjük őket. Ezután ugyanígy elkészítjük a többit is a maradék tésztából, amit mindaddig a hűtőben tartunk, amíg az első tepsi sütemény meg nem sül.
Jó étvágyat!