desszertvilla

desszertvilla

Málnatorta mindenkinek

2019. augusztus 23. - AngeliLéna

 20190823_190048.jpgHozzávalók 

Piskótához:                                                                                             

  • 3-6 tojás
  • tojásonként 20 g cukor
  • tojásonként 25 g liszt

Krémhez:

  • 30 dkg málna
  • 3 dl habtejszín
  • 2 dl natúr joghurt
  • 20 dkg túró
  • kb 1,5 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint cukor (kb 6 púpozott evőkanál)
  • 2 csomag ( 12 db lapzselatin)

Elkészítés

Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is csinálhatjuk). A sárgáját kikeverjük a cukor felével. Amikor a fehérje kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton). Egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20 percig).

Krém: A habtejszínt felverjük, a többit robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a felmelegített zselatint. Ezt is elkeverjük és ráöntjük a piskótára. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

                                                                                 Jó étvágyat!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://desszertvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr3015021818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása