Hozzávalók
Piskótához:
- 3-6 tojás
- tojásonként 20 g cukor
- tojásonként 25 g liszt
Krémhez:
- 30 dkg málna
- 3 dl habtejszín
- 2 dl natúr joghurt
- 20 dkg túró
- kb 1,5 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint cukor (kb 6 púpozott evőkanál)
- 2 csomag ( 12 db lapzselatin)
Elkészítés
Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is csinálhatjuk). A sárgáját kikeverjük a cukor felével. Amikor a fehérje kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton). Egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20 percig).
Krém: A habtejszínt felverjük, a többit robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a felmelegített zselatint. Ezt is elkeverjük és ráöntjük a piskótára. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!